Σύναξη πρεσβυτέρων στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου



Στην αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου σύναξη των πρεσβυτέρων, ως εκδήλωση της πατρικής αγάπης και της ποιμαντικής φροντίδας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Περιστερίου κ. Γρηγορίου για την ιερατική οικογένεια και ιδιαίτερα για τις πρεσβυτέρες. 


Με τον εύληπτο, πρακτικό και βιωματικό λόγο του ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι αν ο ιερέας ως πάνδημος είναι ο πνευματικός ηγέτης της ενορίας, ο πατέρας, ο αδελφός, ο φίλος, η πρεσβυτέρα αυτοδικαίως καθίσταται η αρωγός στο έργο του αυτό.


Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ότι ως Πνευματικός Πατέρας πάντοτε θα στέκεται ευήκοος ακροατής, αρωγός, συναντιλήπτορας, συνοδοιπόρος στα προβλήματα και τις ανάγκες της ιερατικής οικογένειας, υποσχόμενος ότι η συνάντηση αυτή είναι η απαρχή μιας στενότερης επικοινωνίας, η οποία θα συνεχισθεί με άλλες Συνάξεις στο άμεσο μέλλον. Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή σκέψεων. Στην συνέχεια ευλογήθηκε η βασιλόπιτα για το νέο έτος και παρατέθηκε μικρή δεξίωση. 


Κλείνοντας την όμορφη και σεμνή αυτή συνάντηση ο Σεβασμιώτατος έδωσε σε κάθε πρεσβυτέρα αναμνηστικό δώρο.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ