Γιαουρτογλυκό, πανεύκολο, γρήγορο και ελαφρύ, χωρίς αυγά και βούτυρο
Υλικά
500 γρ. γιαούρτι
220 γρ σιμιγδάλι ψιλό ή και χοντρό
50 γρ ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κοφτό σόδα
4 κουτ. σούπας αμύγδαλο τριμμένο
ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
1 φλ. νερό
150 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί.
Λαδώνετε ένα μικρό πυρέξ και ρίχνετε το μίγμα
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Δεν θέλει πολύ χρόνο.
Φτιάχνετε και το σιρόπι βάζοντας το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά και σιροπιάζετε το γλυκό μόλις βγει από το φούρνο.

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου