ΨΑΡΙΑ



Η Διατροφική Αξία των Ψαριών στην Υγεία μαςΤο ψάρι αποτελεί μια πολύτιμη και απαραίτητη διατροφική αξία, για μικρούς και μεγάλους. Είτε πρόκειται για άπαχα ψάρια (πέρκα, γλώσσα, μπακαλιάρος, λαβράκι) είτε για λιπαρά ψάρια (σαρδέλλες, τόνος, σολομός, σκουμπρί, τσιπούρα, ξιφίας, πέστροφα), ως τροφή, τα ψάρια πρέπει να περιλαμβάνονται στην διατροφική αλυσίδα μας, αφού αποτελούν εξαιρετικήπηγή πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων.



Fresh Fish




ΨΑΡΙΑ 


Φρέσκα ψάρια κρύου νερού, όπως ο σολομός, η πέστροφα, ρέγκα, σαρδέλες, είναι υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να παράγει από μόνη της. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν φρέσκο ψάρι τακτικά διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλή χοληστερόλη, η οποία με τη σειρά της σημαίνει χαμηλότερο κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιας νεφρικής νόσου.












Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ