Φθινόπωρο, και τα όσπρια έχουν πλέον την τιμητική τους. Αγαπημένη παραδοσιακή φασολάδα με γίγαντες στο φούρνο που λιώνουν στο στόμα.
Υλικά
½ κιλό φασόλια γίγαντες
3 καρότα
2 μεγάλα κρεμμύδια σε κυβάκια
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέληνο ψιλοκομένο
6 ντομάτες σε μικρά κυβάκια ή εναλλακτικά ένα κουτί ντομάτα ψιλοκομένη
Αλάτι, πιπέρι, προαιρετικά λίγη ζάχαρη
Εκτέλεση
Βράστε τους γίγαντες, τους οποίους θα έχετε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ, στη χύτρα για περίπου μισή ώρα. Σουρώστε τα και απλώστε τα σε ένα πυρίμαχο γυάλινο σκεύος. Βάλτε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κυβάκια ντομάτας και τον μαϊντανό, ελάχιστη ζάχαρη για να μειώσετε την οξύτητα και αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας. Αφήστε το μείγμα στο μάτι μέχρι να κοχλάσει, περίπου για 5 λεπτά, και έπειτα αδειάστε το επάνω στα φασόλια.
Προσθέστε νερό και ψήστε τα μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να χυλώσουν.
Αν θέλετε μπορείτε να αποφύγετε το τσιγάρισμα και να ρίξετε τα υλικά κατευθείαν μέσα στο ταψάκι με τους γίγαντες
Σημαντικό οι γίγαντες να είναι φρέσκιοι για να μαλακώσουν αλλιώς θα παραμείνουν σκληροί όσο κι αν προσπαθήσετε
Σερβίρετε με σαλάτα και φέτα
Καλή σας όρεξη !

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου